23 серпня 2016 р.

23-го серпня - День Чорної Стрічки


КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ КАНАДИ ЗАКЛИКАЄ ВСІХ КАНАДЦІВ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВШАНУВАННІ ДНЯ ЧОРНОЇ СТРІЧКИ

23-го серпня, 2016 р. – Оттава – Конґрес Українців Канади (Конґрес) закликає всіх канадців взяти участь у заходах вшанування Дня Чорної Стрічки, які відбуватимутся по всій країні.
Організовані Центрально та Східно-Європейською Радою Канади, місця проведення заходів вшанування Дня Чорної Стрічки були оголошені. Центральна та Східно-Європейська Рада представляє 4 мільйон канадців центрально та східно-європейського походження.

В листопаді, 2009-го р, Парламент Канади одноголосно ухвалив резолюцію, якою проголошено 23-го серпня щорічним днем вшанування пам’яті жертв комунізму і нацизму в Європі – День Чорної Стрічки, який відзначаєтся у річницю підписання ганебного Пакту Молотова-Ріббентропа нацистською Німеччиною та комуністичним Радянським Союзом.

“Жорстока війна агресії, розпочата Російською Федерацією проти України – нагадує нам усім що свобода та демократія мусять бути захищені. Чверть століття після падіння Берлінської стіни та розпаду радянського комунізму, східна Європа знову знаходится під загрозою російського імперіалізму,” заявив Павло Ґрод, Національний Президент Конґресу Українців Канади. “Вшановуючи День Чорної Стрічки, ми вшановуємо пам’ять жертв нацистського та радянського режимів. Ми стоїмо разом з людьми совісті в цілому світі, щоб запевнити, щоб ці страшні злочини ніколи не повторилися.”

Конґрес Українців Канади висловлює вдячність Центральні та Східно-Європейські Раді за сильну підтримку народу України в його боротьбі проти російської агресії.



Джерело:  http://www.ucc.ca/2016/08/23/ucc-supports-black-ribbon-day-commemorations-3/

0 коментарі:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.